Marmara’da artan müsilaj balıkçıları vurdu; avlanamıyorlar

Marmara Denizi’nde Balıkçıları Endişelendiren Müsilaj Problemi

Marmara Denizi’nde yeniden görülmeye başlayan müsilaj (deniz salyası), Tekirdağ’daki balıkçıların ağlarına yapışıp, zarar vermeye başladı. Müsilaj nedeniyle balıkçılar avlanamıyor ve mücadele etmek zorunda kalıyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, müsilajın temel sebeplerinden birinin denizlere bırakılan azot ve fosfor olduğunu belirtti.

Balıkçılar Endişeli: “Marmara Denizi Bitmiş Durumda”

Marmara Denizi’nde yeniden kendini göstermeye başlayan müsilaj, balıkçıları endişelendiriyor. Balıkçılar, ağlarının müsilajla dolması nedeniyle balık avlamakta zorluk yaşadıklarını dile getiriyor. Balıkçı Mehmet Ali Tuncer, müsilajın balıkçılığı olumsuz etkilediğini ve denizin canlılarına zarar verdiğini vurgularken, 70 yıllık tecrübeye sahip olan Aydın Şengül de Marmara Denizi’nin durumunu endişe verici bulduklarını ifade etti.

Müsilaj Sorununun Temel Nedenleri ve Çözüm Önerileri

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, müsilaj sorununun temel sebeplerini açıkladı. İklim değişikliği, deniz suyu sıcaklığının artması ve denize yapılan deşarjlar müsilaj oluşumunu tetikliyor. Prof. Dr. Tecer, bu sorunun çözümü için ileri biyolojik arıtma tesislerinin kurulması gerektiğini belirtiyor.

Marmara Denizi’nde Alarm Zilleri Çalıyor

Prof. Dr. Tecer, müsilajın sadece balıkçıları değil, Marmara Denizi ekosistemini de olumsuz etkilediğini vurgulayarak, ekolojik dengenin bozulmasıyla ilgili endişelerini paylaşıyor. Müsilaj sorununun ortadan kaldırılması için acil eylem ve tedbirler alınması gerektiğini ifade ediyor.

2024’ün gözden kaçan 26 dizi ve filmi

Geçmiş yıllarda gözden kaçan 26 dizi ve filmi hatırlamaya ne dersiniz?

Related Posts

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Duşta yapılan bu hata sağlığa darbe! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta idrar yapma, birçok kişinin farkında olmadan benimsediği bir alışkanlık olabilir. Ancak sağlık uzmanları bu davranışın ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtiyor. Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin de duşta idrar yapma alışkanlığı hakkında takipçilerine uyarılarda bulundu.

Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi

Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi

Tiktok’ta şimdi de osuruk yürüyüşü trend oldu: Deneyen vazgeçemiyor!

TikTok’ta “osuruk yürüyüşü” adıyla yayılan yeni trend, yemek sonrası birkaç dakikalık hafif yürüyüşün gaz atmayı kolaylaştırıp sindirimi hızlandırdığı ve ruh hâlini iyileştirdiği iddiasıyla dikkat çekiyor.

Karın ağrısı sandı, meğer taşmış! Hurma ile zeytin tek suçlusu: ‘Kimse yutmasın’

92 yaşındaki Şerife Ay, eşini kaybettikten sonra çocuklarının yanına taşındı. Sağlığı yerindeydi ta ki o geceye kadar. Aniden başlayan şiddetli karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Acilen ameliyata alınan yaşlı kadının bağırsağından çıkanlar ise doktorları bile şoke etti. Peki, Şerife Ay’a ne olmuştu?