Romanya’dan Hollanda’daki müzeye getirilen tarihi altın miğfer ve bilezikler çalındı

Romanya’dan Hollanda Müzesine Getirilen Eserler Soyuldu

Hollanda’nın Assen kentinde bulunan Drents Müzesi’nde sergilenmek üzere getirilen tarihi altın miğfer ve üç kraliyet bileziğinin de aralarında bulunduğu bazı eserlerin çalındığı bildirildi.

Hollanda polisi, müzede gerçekleşen soygun sırasında Romanya’nın en değerli tarihi eserlerinden Cotofeneşti Altın Miğferi ve üç kraliyet bileziğinin de dahil olduğu objelerin çalındığını açıkladı.

Olayda, müze kapısının 03.45’te patlayıcı kullanılarak açıldığı ve soygunun birden fazla kişi tarafından yapıldığı belirtildi.

Polis, soygunla bağlantılı olabileceği düşünülen yanmış bir aracın bulunduğu bölgede geniş çaplı bir inceleme başlatırken, failleri yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Drents Müzesi’nin yazılı açıklamasında, Romanya Ulusal Tarih Müzesi’nden ödünç alınan ve MÖ 450 yılına kadar uzanan Cotofeneşti Altın Miğferi ile üç Dacian kraliyet bileziğinin çalındığı teyit edildi.

Açıklamada, Müze Müdürü Harry Tupan’ın “Bu, hem Assen’deki Drents Müzesi hem de Bükreş’teki Romanya Ulusal Tarih Müzesi için kara bir gün. Dün gece yaşanan olaylar nedeniyle derinden sarsıldık. Rumen meslektaşlarımıza karşı büyük mahcubiyet duyuyoruz.” sözlerine yer verilerek müzenin hafta sonu ziyarete kapatıldığı belirtildi.

Haziran 2022’de gerçekleşen TEFAF Sanat Sergisi’nde, ziyaretçilerin bulunduğu sırada 4 hırsız tarafından çalınan 2 elmas mücevher, yaklaşık iki yıl sonra Mayıs 2024’te ele geçirilebilmişti.

Related Posts

Niyazi Nefi Kara kimdir? Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara neden gözaltına alındı? Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara kaç yaşında, nereli?

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve belediye yöneticileri, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Peki, Niyazi Nefi Kara kimdir? Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara neden gözaltına alındı? Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara kaç yaşında, nereli?

Kene ile mücadele için bin keklik doğaya bırakıldı

Yozgat’ta 1000 kınalı keklik doğaya bırakıldı. Kınalı keklikler kene ile mücadelede kullanılacak.

Suriye’de ulusal logo değişikliği ülke genelinde coşkuyla kutlandı: Yeni semboller ne anlama geliyor?

Suriye’de, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından yeniden inşa sürecinde ülkenin ulusal logosu yenilendi. Suriye’nin başkenti Şam’da, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen programla ülkenin yeni ulusal logosu tanıtılarak kamuoyuna sunuldu. Suriye’de tüm devlet kurumlarına ait sembol, mühür, resmi belgeler ile kimlik kartı ve pasaportlar yeni ulusal logo ile değiştirilecek. Yeni logoda, Suriye illerini temsilen 14 tüylü kanatlı şahin yer alıyor. Ayrıca şahin kalkanındaki 2 yıldız da 3’e çıkarıldı. Eski ulusal logoda yer alan ve tarımsal karakteri simgeleyen 2 buğday başağı da kaldırıldı. Öte yandan, tanıtımı yapılan yeni ulusal logo ülke genelinde coşkuyla kutlandı. Suriye Cumhurbaşkanı Ahmet Şara, ülkenin ulusal logo tanıtım programındaki konuşmasında, şunları söyledi: “Tarihi inceleyen herkes Şam’ın dünya hikayesinin başlangıcı ve sonu olduğunu görecektir ve devrik rejim döneminde yaşadıklarımızın Şam tarihindeki en aşağılayıcı dönem olduğunu anlayacaktır.” “Bugün or

Hamas’tan ateşkes açıklaması: Görüşüyoruz

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla görüşmelerini sürdürdüklerini açıkladı. Hamas, bu görüşmeler neticesinde nihai kararını açıklayacağını bildirdi.

Tapu dairesinde dublörlü satış oyununa suçüstü

İzmir’in Çiğli ilçesinde yurt dışında bakımevinde kalan Nazmiye Yanoava’ya (77) ait 35 milyon lira değerindeki arsayı sahte kimlik ve dublör kullanarak satmaya çalışan 4 şüpheli, tapu müdürlüğünde suçüstü yakalandı.

Netanyahu’nun oğlu Anver korkudan adını değiştirdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Avner Netanyahu’nun, 2022 yılında eğitim amacıyla İngiltere’ye gitmeden önce güvenlik endişesiyle adını değiştirdiği bildirildi. ÜNİVERSİTE KAYDINI FARKLI İSİMLE YAPTIRDI Yerel basında yer alan haberlere …