Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, BM’deki Kadının Statüsü Komisyonu toplantısına katıldı

Türkiye, BM Kadının Statüsü Komisyonu Toplantısında Temsil Ediliyor

Türkiye, BM Genel Kurulundan sonra en çok katılımcının olduğu BM etkinliği olan Kadının Statüsü Komisyonu toplantısında temsil ediliyor. Toplantı, Pekin Deklarasyonu ve Eylem Platformunun uygulanması ile Genel Kurul’un 23. Özel Oturumu’nun sonuçlarının gözden geçirileceği bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor ve bugün başladı.

Bakan Göktaş da konuşma yapacak

Dünyanın dört bir yanından üye devletler ve BM kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda Bakan Göktaş da konuşma yapacak.

Toplantı sırasında BM Genel Merkezi’nde çeşitli görüşmeler gerçekleştiren Göktaş, Mısır Ulusal Kadın Konseyi Başkanı Amal Amar ile bir araya geldi.

Amar, kadın ve aile konularındaki çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunarak uluslararası alanda işbirliğinin artırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Amar, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadın istihdamının artırılması çalışmalarındaki başarılarından dolayı Göktaş’ı tebrik ederken, Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini dile getirdi.

Görüşmede, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Çiğdem Erdoğan, KEFEK Başkanvekili Gamze Taşcıer ile Komisyon üyesi Çiğdem Koncagül de yer aldı.

1946 yılından beri aktif

Kadının Statüsü Komisyonu, 21 Haziran 1946’da Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi kararıyla, Konseyin işlevsel komisyonlarından biri olarak kuruldu.

Kadının Statüsü Komisyonu, kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve kadınların güçlendirilmesi için küresel düzeyde çalışmalar yürütmeyi amaçlıyor.

Her yıl mart ayında düzenlenen Kadının Statüsü Komisyonu toplantıları, yüksek katılımla gerçekleşiyor ve BM üyesi ve gözlemci ülkeler, BM Yetkilileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getiriyor.

Related Posts

Yunanistan, İsrail Savunma şirketinden insansız denizaltılar alacak

İsrail merkezli IAI, mürettebatsız BlueWhale denizaltılarını Yunanistan’a satmak için anlaşma imzaladı. İstihbarat toplama ve mayın tespiti gibi yeteneklere sahip sistemin üretiminde Yunan HAI şirketi de yer alacak.

İsrail, Gazze’de her gün katliamlarına bir yenisini ekliyor

Başta ABD olmak üzere batılı emperyalistlerine desteğiyle Gazze’de bombardımanı sürdüren İsrail, bölgede katliamlarına her gün yenisini ekliyor. Sivillerin sığındığı çadırları ve okulları bombalayan İsrail tüm dünyanın gözü önünde suç işlemeye devam …

Saraçhane protestolarında 14 gencin tahliye talebine ret!

Saraçhane eylemleri sırasında ”Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan 14 genç ve 2 tutuksuz hakkında iddianame hazırlandı. Gençlerin ilk İlk duruşması 30 Mayıs’ta Silivri’de görülecek. Tensip aşamasında hakim, gençlerin tahliye talebini reddederek, duruşmaya kadar tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim savaşa dönüştü: Ölü sayısı giderek artıyor

Hindistan’ın idaresindeki Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde silahlı kişilerin 22 Nisan’da turistlere ateş açması sonucu 26 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Hindistan, saldırıyı gerçekleştirenlerin “Pakistan’dan geldiği”ni …

Lukaşenko: Batı üstünlük hastalığından muzdarip

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Batı’nın üstünlük hastalığından tedavi edilemez biçimde muzdarip olduğunu söyledi.