Bakan Yumaklı, Mardin’de Tuz Çalısı Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Mardin’de Tarım Projelerini İnceledi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin’e geldi. Kentte Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tuz Çalısı Üretim Tesisi’ni ziyaret ederek incelemede bulundu. Bakan Yumaklı, kurum müdürü Menduh Dinler’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Yumaklı gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin’de üretimi artırmak için farklı projeler yürüttüklerini belirtti. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün 127 dekarlık alanda fidan yetiştirmekle ilgili çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Yumaklı, bölgeye özgü olan badem, bıttım, fıstık ve nar gibi farklı ürünlerin fidanlarının yetiştirileceğini vurguladı.

Büyük Hedefler ve Yeni Projeler

Tuz çalısı bitkisinin önemine de değinen Bakan Yumaklı, mera ıslahı konusunda çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı. Özellikle iklim değişikliğiyle birlikte meraların yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Yumaklı, bu yıl 3 milyon, gelecek yıl ise 6 milyon tuz çalısı fidanı üreteceklerini belirtti.

Bakan Yumaklı, son 25 yılda 25 milyon dekar alanın ıslah edildiğini söyleyerek projelerinin devam edeceğini dile getirdi. Mardin’e yapılan yatırımlardan bahseden Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bölgedeki tarım, orman ve su alanlarına 208 milyar liralık destek sağlandığını aktardı.

Yumaklı, ziyarette emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek Mardin’in tarımsal başarısını daha ileriye taşımak için çalışmaların süreceğini belirtti. Ziyarete AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu ve MHP İl Başkanı Ferhan Bozkuş da katıldı.

Related Posts

Ziraat Bankası’nda yönetim kurulu üyeleri açıklandı

Ziraat Bankası’ndan yapılan KAP açıklamasında bankanın yönetim kurulu üyelerinin belli olduğu açıklandı.

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Metropoll Anketi: Ekonomiye en büyük etki İmamoğlu’nun tutuklanması mı, protestolar mı?

Ülke ekonomisini İmamoğlu’nun tutuklanması mı yoksa CHP’nin başlattığı protesto ve boykotlar mı daha çok olumsuz etkiledi? Metropoll Araştırma Nisan ayı sonuçlarını yayımladı.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Tarım Bakanlığı sahtekar 8 sucuk markasını daha ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yayınladığı ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde güncellemeye gitti. 25 Nisan tarihli listede 8 sucuk markasının ürünlerinde hile yaptığı paylaşılırken, söz konusu firmaların önemli bölümünün market ve şarküterilerde satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Mehmet Şimşek: Yıl sonunda enflasyon, TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşecek

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisini değerlendiren Bakan Şimşeşk, enflasyonun yıl sonunda TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu. Şimşek, vatandaşın gelecek yıl için yüzde 59,3 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüsünü ise görmezden geldi. Buna göre aslında TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98 seviyesinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir