Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Yapay Sinyal Sistemiyle Gelişmiş Radar Tuzakları Yayınlandı

Güney Çin Sabah Postası’nın haberine göre, bir Enstitü’de görevli araştırmacılar, “Sistem Mühendisliği ve Elektronik” dergisinde yayınladıkları makalede yeni bir yapay sinyal sisteminin çalışma prensiplerini açıkladı.

Araştırmacılar, sistemin bir gemi filosunun radarında birden fazla sinyal bozucusu kullanarak yanıltıcı bir izlenim oluşturabildiğini öne sürdü. Ayrıca, belirli bir voltaj eşiğinin üzerinde radar sinyallerini tek bitlik karşı sinyale dönüştüren bir karşılaştırıcı çipten de bahsettiler.

Hiper-Gerçekçi Yapay Sinyaller

Araştırmacılar, yeni sistemin geleneksel radar tuzaklarının sınırlarını aşarak gerçeklikten kopuk, hiper-gerçekçi yapay sinyaller oluşturduğunu belirtti. Bu sayede, hedefleri yanıltmanın ötesinde, gerçek muharebe sahasında olmayan ancak gerçeklikten ayırt edilemeyen yapay senaryolar yaratabileceklerini dile getirdiler.

Ayrıca, sistemin oluşturduğu yapay sinyal müdahalesinin sadece hedefleri değil, tüm bir elektromanyetik çevreyi taklit edebildiğini vurgulayan araştırmacılar, bu yeni paradigmın elektronik sistemlerin taktiksel esnekliğini ve muharebe etkinliğini artırabileceğine dikkat çekti.

Related Posts

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

Elon Musk, neden Mars’a gitmek istediğini anlattı

SpaceX CEO’su Elon Musk, Fox News’a verdiği röportajda Mars’ta yaşam kurma vizyonunu değerlendirdi.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Apple uzun yıllardır sürdürdüğü geleneği değiştirebilir

Apple’ın uzun bir süredir sürdürdüğü gelenek bu yıl değişebilir. Buna göre iPhone’lar farklı zamanlarda tanıtılabilir.

Casio, karbon fiber saat modelini tanıttı!

Casio, dayanıklılığıyla öne çıkan G-Shock serisine yeni bir model ekledi. MTG-B2000YBD-2A kod adıyla duyurulan saat; karbon fiber takviyeli yapısı, metal bileziği ve akıllı işlevleriyle dikkat çekiyor. Japonya’da yaklaşık 1.280 dolarlık fiyat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir