Elon Musk, neden Mars’a gitmek istediğini anlattı

Elon Musk, Mars Hakkındaki Görüşlerini Paylaştı

Ünlü milyarder Elon Musk, “Jesse Watters Primetime” programında yaptığı bir röportajda Mars’ı toplu yaşam için bir tür hayat sigortası olarak nitelendirdi. Musk, “Mars’ın önemi Dünya’daki yaşamın, Güneş’in genişlemesi nedeniyle bir gün yok olacağı gerçeğine dayanıyor. Bu nedenle, çok gezegenli bir medeniyet oluşturarak hayatta kalmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

NASA’nın Güneş Tahmini

NASA’nın verilerine göre Güneş, tüm yıldızlar gibi enerjisini tüketerek bir kırmızı dev yıldıza dönüşecek. Bu süreçte Güneş, Merkür ve Venüs’ü, hatta belki de Dünya’yı bile yutabilecek boyutlara ulaşacak. Bilim insanları, Güneş’in yaşam süresinin yarısından fazlasını tamamladığını ve yaklaşık 5 milyar yıl daha beyaz cüceye dönüşmeden varlığını sürdüreceğini tahmin ediyor.

Elon Musk, Mars’a olan vizyonunun sadece gezegene bayrak dikmek olmadığını, aynı zamanda bir şehir kurma amacını taşıdığını belirtti. Musk, “Mars’ın kendi kendine yetebilme ve Dünya’dan bağımsız olarak gelişebilme kapasitesi çok önemli. Eğer Mars, Dünya’dan gelen ikmal gemilerine bağımlı kalırsa, aslında hayatta kalması için gerçek bir sigorta oluşturmamış oluruz” dedi.

Mars’a İnsanlı Görevler

SpaceX’in Starship roketinin 2026 sonunda Mars’a insansız bir görevle gönderileceğini ve bu görevde Tesla’nın insansı robotu Optimus’un yer alacağını açıklayan Musk, başarılı olunması durumunda insanlı Mars inişlerinin 2029’da başlayabileceğini ancak daha olasılığının 2031 olduğunu belirtti.

Related Posts

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

Apple uzun yıllardır sürdürdüğü geleneği değiştirebilir

Apple’ın uzun bir süredir sürdürdüğü gelenek bu yıl değişebilir. Buna göre iPhone’lar farklı zamanlarda tanıtılabilir.

Casio, karbon fiber saat modelini tanıttı!

Casio, dayanıklılığıyla öne çıkan G-Shock serisine yeni bir model ekledi. MTG-B2000YBD-2A kod adıyla duyurulan saat; karbon fiber takviyeli yapısı, metal bileziği ve akıllı işlevleriyle dikkat çekiyor. Japonya’da yaklaşık 1.280 dolarlık fiyat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir