Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Prof. Dr. İsa Sağıroğlu: Doğru Egzersizler Hipokinetik Hastalıklara İlaç Gibi Geliyor

Trakya Üniversitesi (TÜ) Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsa Sağıroğlu, obezite, Tip 2 diyabet ve hipertansiyon gibi hipokinetik hastalıklara karşı doğru planlanmış egzersizlerin ilaç gibi etkili olduğunu belirtti. Prof. Dr. Sağıroğlu, hipokinetik hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde egzersizlerin önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, vatandaşların günlük yaşamlarında basit fiziksel aktiviteleri hayatlarının bir parçası haline getirmesi gerektiğini söyledi.

Fitness Egzersizleri Hipokinetik Hastalıklarla Mücadelede Önemli

TÜ Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsa Sağıroğlu, hareketsiz yaşam tarzının sağlık sorunlarını artırdığını belirtti. Sağıroğlu, fitness egzersizlerinin hem koruyucu hem de tedavi edici etkilere sahip olduğunu ifade ederek, bu egzersizlerin kardiyovasküler zindeliği, kas gücünü artırma, ideal vücut kompozisyonuna ulaşma ve hareketliliği artırma gibi faydaları olduğunu dile getirdi.

Günde 30 Dakika Fiziksel Aktivite Önemli

Prof. Dr. İsa Sağıroğlu, haftada en az beş gün, günde 30 dakika düzenli fiziksel aktivitenin hipokinetik hastalıklarla mücadelede önemli bir rol oynayacağını belirtti. Yürüyüş ve bisiklet gibi egzersizlerin yanı sıra haftada iki gün ağırlık kaldırma ve direnç egzersizlerinin de programa dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Sağıroğlu, düzenli fitness egzersizlerinin hem hastalıkları önlemede hem de tedavi etmede etkili olduğunu vurguladı.

Hekim Kontrolünde Egzersiz Yapılmalı

Özellikle hipokinetik hastalığı olan bireylerde egzersizlerin hekim kontrolünde ve gözetiminde yapılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Sağıroğlu, egzersiz programlarının hasta bireyin durumu ve ihtiyaçları doğrultusunda hekim işbirliğiyle oluşturulması gerektiğini ifade etti. Sağıroğlu, doğru planlanmış egzersizlerin hipokinetik hastalıklarla mücadelede etkili bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi.

(DHA)

Related Posts

40 yaşını aşanlarda göz kapağı estetiği artıyor

Göz kapağı estetiği ameliyatının 40 yaş üzerindeki bireylerde daha çok görüldüğünü, ancak bazı kişilerde genç yaşlarda da doğuştan gelen sarkmalar nedeniyle benzer operasyonların yapılabildiğini vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin, her hastaya aynı operasyonun uygulanmasının doğru olmayacağını ifade etti.

Alzheimer hastalığının ilk belirtisi tatilde ortaya çıkıyor

Tatil genellikle dinlenme, eğlenme ve yenilenme ile ilişkilendirilir. Ancak uzmanlara göre, özellikle Alzheimer ve demansın erken belirtileri tatil dönemlerinde kendini gösterebilir.

Kara Veba geri mi döndü? İlk kez insandan insana bulaştı: ‘Zatürreyle geçiyor’

Yüzyıllar boyunca tarihin en ölümcül hastalıklarından biri olarak anılan veba, 2023 yılında yeniden ortaya çıktı. İç Moğolistan’da kaydedilen son vakalarda, tarihte ilk kez insandan insana bulaşma ihtimali gündeme geldi. Bir ailenin üç ferdinde art arda görülen enfeksiyon, vebanın sessizce yön değiştirdiğini mi gösteriyor?

Keneler birden fazla virüsü insana bulaştırıyor

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Üner Kayabaş; kenenin dünya çapında 900 türü olduğunu ve 30 türün insana hastalık bulaştırdığını söyleyerek, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü de dahil birçok virüsü de bulaştırabiliyor dedi.

Kemik erimesi olanlar dikkat: Kullanılan ilaçlar, çene kemiğinde ciddi yan etkilere neden oluyor

Kemik erimesi olanlar dikkat: Kullanılan ilaçlar, çene kemiğinde ciddi yan etkilere neden oluyor

Geçmeyen şişlikler masum değil: İlk belirtilere dikkat!

Boyun, koltuk altı veya kasıkta geçmeyen ağrısız şişlikler lenfoma belirtisi olabilir. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Uğur Ural, lenfomanın belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında önemli bilgiler verdi.