Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Prof. Dr. İsa Sağıroğlu: Doğru Egzersizler Hipokinetik Hastalıklara İlaç Gibi Geliyor

Trakya Üniversitesi (TÜ) Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsa Sağıroğlu, obezite, Tip 2 diyabet ve hipertansiyon gibi hipokinetik hastalıklara karşı doğru planlanmış egzersizlerin ilaç gibi etkili olduğunu belirtti. Prof. Dr. Sağıroğlu, hipokinetik hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde egzersizlerin önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, vatandaşların günlük yaşamlarında basit fiziksel aktiviteleri hayatlarının bir parçası haline getirmesi gerektiğini söyledi.

Fitness Egzersizleri Hipokinetik Hastalıklarla Mücadelede Önemli

TÜ Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsa Sağıroğlu, hareketsiz yaşam tarzının sağlık sorunlarını artırdığını belirtti. Sağıroğlu, fitness egzersizlerinin hem koruyucu hem de tedavi edici etkilere sahip olduğunu ifade ederek, bu egzersizlerin kardiyovasküler zindeliği, kas gücünü artırma, ideal vücut kompozisyonuna ulaşma ve hareketliliği artırma gibi faydaları olduğunu dile getirdi.

Günde 30 Dakika Fiziksel Aktivite Önemli

Prof. Dr. İsa Sağıroğlu, haftada en az beş gün, günde 30 dakika düzenli fiziksel aktivitenin hipokinetik hastalıklarla mücadelede önemli bir rol oynayacağını belirtti. Yürüyüş ve bisiklet gibi egzersizlerin yanı sıra haftada iki gün ağırlık kaldırma ve direnç egzersizlerinin de programa dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Sağıroğlu, düzenli fitness egzersizlerinin hem hastalıkları önlemede hem de tedavi etmede etkili olduğunu vurguladı.

Hekim Kontrolünde Egzersiz Yapılmalı

Özellikle hipokinetik hastalığı olan bireylerde egzersizlerin hekim kontrolünde ve gözetiminde yapılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Sağıroğlu, egzersiz programlarının hasta bireyin durumu ve ihtiyaçları doğrultusunda hekim işbirliğiyle oluşturulması gerektiğini ifade etti. Sağıroğlu, doğru planlanmış egzersizlerin hipokinetik hastalıklarla mücadelede etkili bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi.

(DHA)

Related Posts

Sağlık Bakanlığı’ndan “Yapay Zeka Destekli Ulusal Tarama Mamografisi Raporlama Sistemi”: Yüzde 90’a yakın başarı sağlandı!

Sağlık Bakanlığı’ndan “Yapay Zeka Destekli Ulusal Tarama Mamografisi Raporlama Sistemi”: Yüzde 90’a yakın başarı sağlandı!

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Duşta yapılan bu hata sağlığa darbe! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta idrar yapma, birçok kişinin farkında olmadan benimsediği bir alışkanlık olabilir. Ancak sağlık uzmanları bu davranışın ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtiyor. Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin de duşta idrar yapma alışkanlığı hakkında takipçilerine uyarılarda bulundu.

Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi

Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi

Tiktok’ta şimdi de osuruk yürüyüşü trend oldu: Deneyen vazgeçemiyor!

TikTok’ta “osuruk yürüyüşü” adıyla yayılan yeni trend, yemek sonrası birkaç dakikalık hafif yürüyüşün gaz atmayı kolaylaştırıp sindirimi hızlandırdığı ve ruh hâlini iyileştirdiği iddiasıyla dikkat çekiyor.