Haftada iki gün tüketilmeli! Bağırsaktaki yararlı bakteri sayısını artırıyor

Haftada İki Kez Balık Tüketmenin Önemi

Sağlık uzmanları, omega 3 ve taurin gibi bileşenlerin bağışıklık sistemini düzenlediğini ve balık tüketiminin bağırsaktaki yararlı bakteri sayısını artırarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olduğunu söylüyorlar. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, balık mevsiminde haftada 2 kez balık tüketmenin önemini vurguluyor.

Taze Sebze ve Meyve Tüketiminin Önemi

Taze sebze ve meyveler, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin olmalarıyla biliniyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, bağışıklık sisteminin güçlü kalması için çeşitli vitamin ve minerallere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, günlük olarak taze sebze ve meyve tüketiminin önemini vurguluyor.

Vitamin ve Mineral Alımı İçin Öneriler

Taze sebze ve meyvelerin farklı vitamin ve mineraller içerdiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, doğru pişirme yöntemlerinin vitamin-mineral kaybını önlediğini vurgulayarak, besinlerin doğru şekilde pişirilmesi gerektiğini söylüyor.

Bağırsak Sağlığının Önemi

Probiyotiklerin bağırsak sağlığını olumlu etkilediğini ve bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı olduğunu belirten uzmanlar, kefir gibi probiyotiklerin düzenli tüketilmesini öneriyorlar.

Makro Besin Gruplarının Dengeli Alımı

Protein, yağ ve karbonhidrat gibi makro besin gruplarının bağışıklık sistemi üzerinde önemli bir etkisi olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, tüm besin gruplarını dengeli ve düzenli olarak tüketmenin önemini vurguluyor.

Renkli Besinlerin Gücünden Faydalanın

Farklı renkteki meyve ve sebzelerin içerdikleri vitamin ve antioksidanlarla bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten uzmanlar, beslenmede renkli besinlere yer vermenin önemini vurguluyor.

Su Tüketiminin Önemi

Yeterli su tüketiminin vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağladığını belirten uzmanlar, gün içinde yeterli miktarda su içmenin önemini vurguluyorlar.

Related Posts

Sadece 30 gün şekersiz yaşayın… Vücudunuzda neler değiştiğine inanamayacaksınız

Günlük hayatın görünmez bağımlılığı olan şeker, yalnızca damak tadımızı değil, bedenimizin işleyişini de etkiliyor. Sadece 30 gün boyunca ilave şekeri kesmek zihinsel berraklıktan karaciğer sağlığına, cilt gençliğinden bağışıklık sistemine kadar vücutta adeta sessiz bir devrim başlatıyor.

40 yaşını aşanlarda göz kapağı estetiği artıyor

Göz kapağı estetiği ameliyatının 40 yaş üzerindeki bireylerde daha çok görüldüğünü, ancak bazı kişilerde genç yaşlarda da doğuştan gelen sarkmalar nedeniyle benzer operasyonların yapılabildiğini vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin, her hastaya aynı operasyonun uygulanmasının doğru olmayacağını ifade etti.

Alzheimer hastalığının ilk belirtisi tatilde ortaya çıkıyor

Tatil genellikle dinlenme, eğlenme ve yenilenme ile ilişkilendirilir. Ancak uzmanlara göre, özellikle Alzheimer ve demansın erken belirtileri tatil dönemlerinde kendini gösterebilir.

Kara Veba geri mi döndü? İlk kez insandan insana bulaştı: ‘Zatürreyle geçiyor’

Yüzyıllar boyunca tarihin en ölümcül hastalıklarından biri olarak anılan veba, 2023 yılında yeniden ortaya çıktı. İç Moğolistan’da kaydedilen son vakalarda, tarihte ilk kez insandan insana bulaşma ihtimali gündeme geldi. Bir ailenin üç ferdinde art arda görülen enfeksiyon, vebanın sessizce yön değiştirdiğini mi gösteriyor?

Keneler birden fazla virüsü insana bulaştırıyor

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Üner Kayabaş; kenenin dünya çapında 900 türü olduğunu ve 30 türün insana hastalık bulaştırdığını söyleyerek, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü de dahil birçok virüsü de bulaştırabiliyor dedi.

Kemik erimesi olanlar dikkat: Kullanılan ilaçlar, çene kemiğinde ciddi yan etkilere neden oluyor

Kemik erimesi olanlar dikkat: Kullanılan ilaçlar, çene kemiğinde ciddi yan etkilere neden oluyor