Yapay zeka, yıllardır araştırılan ‘süper bakteri’ sorununu iki günde çözdü

Süper Bakteriler ve Yapay Zekanın İncelenmesi

Londra’daki Imperial College’da Profesör José R Penadés liderliğindeki ekip, antibiyotiklere karşı dirençli olan “süper bakterilerin” bilinmeyen nedenlerini yıllardır araştırıyordu ve sonunda cevabı bulmayı başardı.

Penadés, Google’ın “eş-bilim insanı” aracını kullanarak araştırmalarının temel sorunası kısa bir şekilde açıkladığında, araç sadece 48 saat içinde aynı sonuca ulaştı.

BBC’ye konuşan Penadés, araştırmanın henüz yayımlanmadığını belirterek, yapay zekanın bu sonucu kamusal alanda keşfedemeyeceğini ve Google’ın ortaya koyduğu sonuçların şaşkınlığını dile getirdi.

Profesör, bir alışveriş sırasında yaşadığı şoku anlatarak insanlara bir saatlik yalnızlık istediğini ve durumu sindirmek istediğini söylemiş.

Penadés, Google’a erişim izni olup olmadığını sorduğunda, cevabın olumsuz olduğunu belirtti.

Bilim insanları, bir hipoteze sahip olmaları durumunda araştırmanın sonuçlarını kanıtlama sürecinin uzun olmayabileceğini söylüyorlar.

Prof. Penadés’e göre yapay zeka, sadece bilim insanlarının çalışmalarını yeniden oluşturmakla kalmayıp, aynı zamanda yeni hipotezler de sunabiliyor.

Araştırmacılar, antibiyotiklere dirençli ve tehlikeli bakterilerin, yani süper bakterilerin nasıl oluştuğunu araştırıyorlardı.

Profesör Penadés, süper bakterilerin farklı bakterilerden kuyruklar yaratarak türler arasında yayılabilmesine benzeterek, bu süreci “anahtarlar” gibi açıklıyor.

Araştırma ekibinin yarattığı hipotezin orijinal olduğunu ve başka hiçbir yerde yayımlanmadığını belirten Penadés, Google’ın yeni yapay zeka aracını test etmek için bunu bir fırsat olarak gördü.

Yapay zeka, sadece iki gün içinde birkaç hipotez öne sürerek süper bakteri oluşumu hakkında dikkate değer açıklamalar yaptı.

Yapay zekanın gelecekte bilimsel gelişmelere katkı sağlayacağına inanan araştırmacılar, Prof. Penadés’in de bu konuda umutlu olduğunu ve yapay zekanın bilimi değiştireceğini düşündüğünü belirtiyorlar.

Profesör, bu sürecin kendi kariyerinde önemli bir adım olduğunu ve bu fırsatı mutlulukla karşıladığını vurgulayarak yapay zekayla ilgili gelecek beklentilerini paylaştı.

Related Posts

İnce: Hep birlikte çalışabilirsek bunları yeneriz

Muharrem İnce, CHP’nin Saraçhane’deki mitingi öncesinde yaptığı açıklamada “Türkiye’de çocukların sorularını koruyamadılar. Ülkenin sınırlarını koruyamadılar. Gençlerin umutlarını koruyamadılar. Ülke perişan bir durumda. Hep birlikte çalışabilirsek, uğraşabilirsek bunları yeneriz” dedi.

Ünlü tıp dergisi açıkladı: Trump’ın kesintileri milyonlarca insanın ölümüne neden olacak

Dünyanın en eski tıp dergilerinden The Lancet tarafından yapılan bir araştırmada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından finanse edilen tüm dış yardımları durdurma kararının küresel çapta yol açabileceği etkiler …

Son Dakika… Taksim araç ve yaya trafiğine kapatıldı

Son Dakika Haberi… Beyoğlu Kaymakamlığı, Taksim Cumhuriyet Anıtı, Taksim Meydan, Gezi Parkı ve İstiklal Caddesi’nin Galatasaray Meydanı’na kadar bariyerlerle kapatıldığını açıkladı.

Dereyle birlikte hayatı kuruttular

Konya’nın Hadim ve Güneysınır ilçelerinden geçen nehirde yüz binlerce balık telef oldu. Çiftçilik yapan üretici kıvranıyor. DSİ’nin bu kararı yöre halkını perişan etti.

Sıcak havalardan bunalan İstanbullulara uyarı! 5 gün sürecek

İstanbul Valiliği sosyal medya hesabından dikkat çeken bir uyarı yaptı. Kuvvetli rüzgar ve rip akıntısı sebebiyle özellikle şehrin kuzey ve kuzeydoğusundan esecek sert rüzgarlar 5 gün boyunca etkisini sürdürecek

Mustafa Sandal: Kilosu 20 Euro olan domates bulamadık

Şarkıcı Mustafa Sandal, “Almanya’da domatesin kilosu 20 Euro oldu” iddiasını marketleri gezerek yalanladı.