Yapay zeka, yıllardır araştırılan ‘süper bakteri’ sorununu iki günde çözdü

Süper Bakteriler ve Yapay Zekanın İncelenmesi

Londra’daki Imperial College’da Profesör José R Penadés liderliğindeki ekip, antibiyotiklere karşı dirençli olan “süper bakterilerin” bilinmeyen nedenlerini yıllardır araştırıyordu ve sonunda cevabı bulmayı başardı.

Penadés, Google’ın “eş-bilim insanı” aracını kullanarak araştırmalarının temel sorunası kısa bir şekilde açıkladığında, araç sadece 48 saat içinde aynı sonuca ulaştı.

BBC’ye konuşan Penadés, araştırmanın henüz yayımlanmadığını belirterek, yapay zekanın bu sonucu kamusal alanda keşfedemeyeceğini ve Google’ın ortaya koyduğu sonuçların şaşkınlığını dile getirdi.

Profesör, bir alışveriş sırasında yaşadığı şoku anlatarak insanlara bir saatlik yalnızlık istediğini ve durumu sindirmek istediğini söylemiş.

Penadés, Google’a erişim izni olup olmadığını sorduğunda, cevabın olumsuz olduğunu belirtti.

Bilim insanları, bir hipoteze sahip olmaları durumunda araştırmanın sonuçlarını kanıtlama sürecinin uzun olmayabileceğini söylüyorlar.

Prof. Penadés’e göre yapay zeka, sadece bilim insanlarının çalışmalarını yeniden oluşturmakla kalmayıp, aynı zamanda yeni hipotezler de sunabiliyor.

Araştırmacılar, antibiyotiklere dirençli ve tehlikeli bakterilerin, yani süper bakterilerin nasıl oluştuğunu araştırıyorlardı.

Profesör Penadés, süper bakterilerin farklı bakterilerden kuyruklar yaratarak türler arasında yayılabilmesine benzeterek, bu süreci “anahtarlar” gibi açıklıyor.

Araştırma ekibinin yarattığı hipotezin orijinal olduğunu ve başka hiçbir yerde yayımlanmadığını belirten Penadés, Google’ın yeni yapay zeka aracını test etmek için bunu bir fırsat olarak gördü.

Yapay zeka, sadece iki gün içinde birkaç hipotez öne sürerek süper bakteri oluşumu hakkında dikkate değer açıklamalar yaptı.

Yapay zekanın gelecekte bilimsel gelişmelere katkı sağlayacağına inanan araştırmacılar, Prof. Penadés’in de bu konuda umutlu olduğunu ve yapay zekanın bilimi değiştireceğini düşündüğünü belirtiyorlar.

Profesör, bu sürecin kendi kariyerinde önemli bir adım olduğunu ve bu fırsatı mutlulukla karşıladığını vurgulayarak yapay zekayla ilgili gelecek beklentilerini paylaştı.

Related Posts

Yunanistan, İsrail Savunma şirketinden insansız denizaltılar alacak

İsrail merkezli IAI, mürettebatsız BlueWhale denizaltılarını Yunanistan’a satmak için anlaşma imzaladı. İstihbarat toplama ve mayın tespiti gibi yeteneklere sahip sistemin üretiminde Yunan HAI şirketi de yer alacak.

İsrail, Gazze’de her gün katliamlarına bir yenisini ekliyor

Başta ABD olmak üzere batılı emperyalistlerine desteğiyle Gazze’de bombardımanı sürdüren İsrail, bölgede katliamlarına her gün yenisini ekliyor. Sivillerin sığındığı çadırları ve okulları bombalayan İsrail tüm dünyanın gözü önünde suç işlemeye devam …

Saraçhane protestolarında 14 gencin tahliye talebine ret!

Saraçhane eylemleri sırasında ”Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan 14 genç ve 2 tutuksuz hakkında iddianame hazırlandı. Gençlerin ilk İlk duruşması 30 Mayıs’ta Silivri’de görülecek. Tensip aşamasında hakim, gençlerin tahliye talebini reddederek, duruşmaya kadar tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim savaşa dönüştü: Ölü sayısı giderek artıyor

Hindistan’ın idaresindeki Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde silahlı kişilerin 22 Nisan’da turistlere ateş açması sonucu 26 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Hindistan, saldırıyı gerçekleştirenlerin “Pakistan’dan geldiği”ni …

Lukaşenko: Batı üstünlük hastalığından muzdarip

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Batı’nın üstünlük hastalığından tedavi edilemez biçimde muzdarip olduğunu söyledi.