Yapay zeka, yıllardır araştırılan ‘süper bakteri’ sorununu iki günde çözdü

Süper Bakteriler ve Yapay Zekanın İncelenmesi

Londra’daki Imperial College’da Profesör José R Penadés liderliğindeki ekip, antibiyotiklere karşı dirençli olan “süper bakterilerin” bilinmeyen nedenlerini yıllardır araştırıyordu ve sonunda cevabı bulmayı başardı.

Penadés, Google’ın “eş-bilim insanı” aracını kullanarak araştırmalarının temel sorunası kısa bir şekilde açıkladığında, araç sadece 48 saat içinde aynı sonuca ulaştı.

BBC’ye konuşan Penadés, araştırmanın henüz yayımlanmadığını belirterek, yapay zekanın bu sonucu kamusal alanda keşfedemeyeceğini ve Google’ın ortaya koyduğu sonuçların şaşkınlığını dile getirdi.

Profesör, bir alışveriş sırasında yaşadığı şoku anlatarak insanlara bir saatlik yalnızlık istediğini ve durumu sindirmek istediğini söylemiş.

Penadés, Google’a erişim izni olup olmadığını sorduğunda, cevabın olumsuz olduğunu belirtti.

Bilim insanları, bir hipoteze sahip olmaları durumunda araştırmanın sonuçlarını kanıtlama sürecinin uzun olmayabileceğini söylüyorlar.

Prof. Penadés’e göre yapay zeka, sadece bilim insanlarının çalışmalarını yeniden oluşturmakla kalmayıp, aynı zamanda yeni hipotezler de sunabiliyor.

Araştırmacılar, antibiyotiklere dirençli ve tehlikeli bakterilerin, yani süper bakterilerin nasıl oluştuğunu araştırıyorlardı.

Profesör Penadés, süper bakterilerin farklı bakterilerden kuyruklar yaratarak türler arasında yayılabilmesine benzeterek, bu süreci “anahtarlar” gibi açıklıyor.

Araştırma ekibinin yarattığı hipotezin orijinal olduğunu ve başka hiçbir yerde yayımlanmadığını belirten Penadés, Google’ın yeni yapay zeka aracını test etmek için bunu bir fırsat olarak gördü.

Yapay zeka, sadece iki gün içinde birkaç hipotez öne sürerek süper bakteri oluşumu hakkında dikkate değer açıklamalar yaptı.

Yapay zekanın gelecekte bilimsel gelişmelere katkı sağlayacağına inanan araştırmacılar, Prof. Penadés’in de bu konuda umutlu olduğunu ve yapay zekanın bilimi değiştireceğini düşündüğünü belirtiyorlar.

Profesör, bu sürecin kendi kariyerinde önemli bir adım olduğunu ve bu fırsatı mutlulukla karşıladığını vurgulayarak yapay zekayla ilgili gelecek beklentilerini paylaştı.

Related Posts

Erdoğan’dan Lozan mesajı: Devletimizin birliği, rejimi, bayrağı, resmi dili konularının tartışmaya açılmasına rıza göstermeyiz

Erdoğan’dan Lozan mesajı: Devletimizin birliği, rejimi, bayrağı, resmi dili konularının tartışmaya açılmasına rıza göstermeyiz

İşçi servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: Çok sayıda yaralı var

Bursa’nın Gemlik ilçesinde işçi servis minibüsü ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2’si ağır olmak üzere toplam 12 kişi yaralandı.

Hamas’ın teklifini Türkiye iletti: ABD’li rehine böyle bırakıldı

Son günlerde küresel barış çabaları ve diplomatik ataklarıyla gündeme gelen Türkiye’nin, Hamas’ın 4 maddelik “ateşkes” teklifini de ABD’ye ileten aktör olduğu ortaya çıktı. Hamas ve ABD’nin İsrail’i bypass ederek görüşmesinin ardından Hamas, ABD-İsrail vatandaşı Edan Alexander’ı 11 Mayıs’ta serbest bırakmıştı. Hamas’ın Türkiye aracılığıyla ABD’ye sunduğu teklifte şu maddeler yer alıyor: 1-) Gazze’de Hamas’ın olmadığı özel bir yönetim kurulabilir. 2-) 5-7 yıl sürecek kalıcı ateşkes sağlansın. 3-) Ateşkes, iki taraflı ve eş zamanlı uygulansın. İsrail’in provokasyonlarına izin verilmesin. 4-) Tüm esirler karşılıklı olarak serbest bırakılsın.

Trump, Körfez ülkelerinden 3 trilyon doları aşan yatırım ve silah anlaşmalarıyla dönüyor

Trump, Körfez ülkelerinden 3 trilyon doları aşan yatırım ve silah anlaşmalarıyla dönüyor

Eski FBI direktörü deniz kabuklarıyla fotoğraf paylaştı, ABD Gizli Servisi alarma geçti

Eski FBI Direktörü Comey’nin deniz kabuklarıyla paylaşımı, Trump’a yönelik dolaylı suikast çağrısı olarak yorumlandı. ABD Başkanını korumakla görevli olan Gizli Servis olayı tehdit kapsamında incelemeye aldı.

DEM Partili Koçyiğit TBMM’de Kürtçe konuştu, MHP’li Adan mikrofonu kapattı

DEM Partili Koçyiğit TBMM’de Kürtçe konuştu, MHP’li Adan mikrofonu kapattı